«

»

Ingela Almgren 2008

Ingela Almgren har en fascination för det arktiska landskapet – resor till Nordnorge, Island och Antarktis har inspirerat till en utveckling av det fria måleriet på senare år.

Stämningar i landskapet återspeglar det inre landskapet – styrka och känslighet i samma penseldrag. En stor del av året tillbringar Ingela Almgren på Gotland med dess mer lågmälda motiv.

Hon arbetar helst med akvarell och tusch-måleri. Har illustrerat ett 20-tal böcker, främst fakta böcker för barn om natur och historia i samarbete med författarna Lena Kallenberg och Bisse Falk. Den senaste boken ”Gotland för små och stora” med text av Bisse Falk har fått stor uppmärksamhet.

I Söderbärke prästgård har Ingela Almgren sina rötter – här föddes på 1700-talet Katarina Arosenius som är hennes farfarsfarfarsmor.

Ingela Almgren f. 1953 bor och arbetar i Stockholm och på sydöstra Gotland, där hon även är verksam som illustratör.

Utbildning:1977-78 Grundskolan för konstnärlig utbildning, Stockholm. 1978-82 Konstfackskolan, Stockholm. Studerat akvarellmåleri för Arne Isacsson och Ria Roes-Schwarz.

Separatutställningar:Polarcentret i Gränna, Sthlm Art Fair, Galleri Burkina Faso Sthlm, Ekebyhovs slottsgalleri Ekerö, Öppna ateljéer Gotland. Ingela Almgren har även deltagit i ett antal samlings-utställningar.

Hon ställde ut på Barken galleri och bokstuga som tredje utställare sommaren 2008

Landskap av Ingela Almgren Akvarell

1 ping

  1. Ingela Almgren visar Stockholmmotiv » Barken galleri och bokstuga

    […] Vår tidigare utställning med Ingela Almgren 2006 hittar du här […]

Kommentarer ej tillåtna.